Magnetfiske – 4 tips som hjälper dig tjäna pengar på hobbyn

Innehåll

Magnetfiske är en trend som slått igenom ordentligt senaste två-tre åren i Sverige, överallt i alla städer kan man se människor som fiskar från brofästen och andra platser. Det är inte alls ovanligt att det kan ligga högar med metallskrot i väntan på att kommunen ska plocka upp det som fiskats upp från våra vatten.

En del ser det enbart som en hobby, en del ser det som en möjlighet att komma över spännande fynd.
Många sysslar med magnetfiske i det syftet att rensa våra vatten på skräp och göra miljön en tjänst.
Men det går faktiskt att också tjäna en slant på det här, dock krävs det en investering i form av en magnet, ett rep på minst 5-10 meter. Något som du kan köpa för så lite som några hundralappar på till exempel Rusta eller Amazon, ska du ha en något starkare magnet får du minst investera en femhundring.

Dock kan denna investering ge bra avkastning om du väljer att gå in för den här hobbyn, det finns ett flertal olika sätt att tjäna pengar. Några i form av vad du får upp och några i form av hur du exploaterar din hobby för andra människor.

1. Magnetfiska upp och sälja skrot hos metallföretagen

Det allra vanligaste sättet att tjäna en slant på magnetfiske är att man fiskar upp enormt mycket skrot som man sedan tar till skroten och säljer av. För att tjäna en betydande summa pengar måste man fiska upp mycket, en fördel är om man har tillgång till ett släp i någon form.

Tyvärr är inte alla metaller magnetiska (till exempel pantburkar är inte magnetiska då de är av aluminium) med du kommer bli förvånad hur mycket skrot det ligger på botten av våra vatten. Allt från cyklar, kundvagnar, elsparkcyklar, knivar och andra saker. Det finns inga gränser på vad som har hamnat i vattnet. Bli inte förvånad om du lyckas dra upp ett vapen, detta är dock viktigt att du anmäler till polisen och inte försöker sälja på skroten.

2. Sälja dina bästa magnetfiske fynd på marknadsplatser

Bli inte förvånad om du får upp riktigt häftiga prylar, föremål som är värda pengar med som ibland kan fått lite rost och annat efter att ha legat på botten. Cyklar, knivar, fiskedrag och andra prylar ligger det tusentals av på Svenska bottnar och du kommer garanterat få upp lite av varje. Fiska upp så mycket du orkar, lämna in det till Polisen och efter ett tag så får du tillbaka prylarna om ingen väljer att hämta ut de.

Då krävs det i vissa fall en liten renovering eller bara en tvätt och du kan sälja sakerna vidare på marknadsplatser som Tradera, Blocket eller Facebook Market. Just knivar och fiskedrag kan gå för flera hundra kronor på nätet, det finns flera samlare på till exempel Tradera som är beredda att betala bra.

3. Starta Youtube-kanal om magnetfiske och tjäna pengar

Eftersom magnetfiske just nu är väldigt trendigt så finns det också en stor efterfrågan på att se andra magnetfiska och se vad de lyckas dra upp. Om du känner att det här är en hobby som du har intresse för varför inte starta upp en Youtube-kanal och tjäna pengar på din kanal?

Detta är faktiskt möjligt då Youtube i snitt betalar $4 per 1000 visningar på de videos man har på sin kanal. De videos med mest visningar som fokuserar på magnetfiske har hela 12-13 miljoner visningar, med så många visningar så kan man tjäna på enbart en sådan video enorma pengar. Pengarna du får kommer från annonsering hos Youtube och är du extra smart kan du länka till butiker online som säljer magnetfiske-utrustning och tjäna mellan 10-15% i provision på det dina besökare köper.

13 miljoner visningar.
1000 visningar = $4
= $52 000 för en enda video.

4. Starta hemsida om magnetfiske och tjäna pengar

Om du inte känner för att filma dina äventyr kan du skriva om de, i form av att skapa en hemsida eller blogg där du skriver om allt som har med magnetfiske att göra. Ranka de bästa magneterna och gör produktrecensioner, lägga upp bilder på dina bästa fynd eller kanske tipsa om platser där det är bra att magnetfiska.

Pengar kan du tjäna genom att annonsera åt företag som säljer magnetfiske-utrustning och få mellan 10-15% provision. Och om din sida växer och blir stor kan du till och med själv sälja utrustning och tjäna riktigt bra med pengar, det enda du gör då är att integrera en webbshop i din hemsida.

Sköt om och vårda din magnet så slipper du rost

Magnetfiske är inte den billigaste hobbyn och det är viktigt att du tar han och vårdar din magnet för att slippa rost. Jag personligen lyckades få hela min första magnet totalt rostig och min nya har redan börjat få rost, detta trots att jag alltid försöker hålla den torr efter användning.

Det bästa tipset är att alltid ha med en handduk och torka av magneten innan du stoppar ner den.
Ett annat tips är att inte slå din magnet i marken när du ska skaka av diverse småmetaller som fastnat på den, detta gör att din magnet tappar i styrka något som jag själv fått erfara.

Magnetfiske - Rostig magnet

Detta är min senaste magnet som jag endast har använt tre gånger, uppenbarligen har jag slarvat med att hålla den torr efter användning då den har blivit rostig. Det bästa nu är att spruta lite 5-56 på den och använda finkornigt slippapper. En förstörd magnet = förlorade pengar, jag vill tjäna pengar på min hobby därför är det viktigt att jag försöker hålla min utrustning i bra skick då det bidrar till att flera saker fastnar på magneten.

Relevanta nyheter